Blog

INTERESSANTE ARTIKELS

Spataders zijn een veel voorkomend probleem voor mensen van alle leeftijden. De medische term voor deze aandoening is veneuze insufficiëntie. Ze kunnen pijn, zwelling en aderen veroorzaken, evenals gezondheidsrisico's zoals pigmentaties, huidletsels en zweren, open been en zelfs trombose. In dit artikel bespreken we wat spataders zijn, hun oorzaken en symptomen. Daarnaast geven we tips over preventieve maatregelen die u kunt nemen om het ontstaan van spataders te voorkomen en uw bloedvaten gezond te houden.Wat zijn spataders?

Spataders zijn vergrote en gedraaide aderen die voorkomen op de benen, voeten of andere delen van het lichaam. De oorzaak hiervan ligt bij een slechte doorbloeding en zwakte van de bloedvatwanden. Door de verwijding van de bloedvaten functioneren de kleppen in de aders niet meer optimaal. Het bloed blijft daardoor staan met risico op overdruk, extra uitzetting van de vaatwanden en ontstekingsreacties. Men komt terecht in een vicieuze cirkel…

Symptomen van spataders

Spataders kunnen verschillende symptomen veroorzaken, waaronder

 • Aderen op de benen, voeten of andere delen van het lichaam.

 • Pijn, zwaarte of kramp in de benen.

 • Zwelling van de enkels of voeten.

 • Jeuk of een branderig gevoel rond de aangetaste aderen.

 • Veranderingen in de kleur van de huid rond de spataders.

Oorzaken van spataders

Spataders kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder

 • Erfelijkheid: als andere familieleden spataders hebben, is de kans groter dat u ze ook krijgt.

 • Leeftijd: naarmate we ouder worden, verliezen onze bloedvaten hun elasticiteit en kunnen ze gemakkelijker verwijden.

 • Geslacht: vrouwen hebben meer kans op spataders dan mannen door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en de menopauze.

 • Levensstijl: te weinig beweging, overgewicht, lang staan of zitten en onevenwichtige eetgewoonten kunnen bijdragen tot het ontstaan van spataders.

Hoe kunnen spataders worden voorkomen?

Gelukkig zijn er verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om spataders te voorkomen, waaronder:

 • Regelmatige lichaamsbeweging: Lichaamsbeweging stimuleert de bloedsomloop en versterkt de beenspieren.

 • Een evenwichtige voeding: een voeding rijk aan vezels en antioxidanten kan helpen om de bloedvaten gezond te houden.

 • Vermijd te lang staan of zitten: probeer regelmatig te bewegen om de bloedstroom te stimuleren.

 • Vermijd warmtebronnen

 • Leg voeten omhoog en kruis ze niet

 • Draag steunkousen: deze kunnen helpen om de aderen samen te drukken en de bloedstroom te stimuleren.

Door te zorgen voor een goede algehele bloedcirculatie kunt u spataders helpen voorkomen. Een natuurlijk supplement zoals Pure Vascuflow kan hierbij helpen, omdat het een synergetisch en natuurlijk combinatiepreparaat bevat dat de bloedsomloop ondersteunt en de kwaliteit van de bloedvaten gezond houdt.


In de zomer kan het gevoel van zware benen voor veel mensen hinderlijk zijn, vooral als gevolg van hitte, langdurig staan en overgewicht. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen om dit gevoel te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. In dit artikel delen we enkele tips hoe je dit moet aanpakken!

Oorzaken van zware benen in de zomer

Hitte is een belangrijke factor die bijdraagt aan het gevoel van zware benen in de zomer. Door de warmte zetten de aderen uit, wat de druk op de aderwanden verhoogt met mindere klepwerking tot gevolg wat kan leiden tot beenpijn en zwelling. Langdurig staan, overgewicht en gebrek aan beweging kunnen ook bijdragen aan het gevoel van zware benen.

Natuurlijke maatregelen tegen zware benen

Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige maatregelen die kunnen helpen om dit ongemak te verminderen. Het drinken van voldoende water, vermijden van strakke kleding, regelmatig wandelen en het optillen van de benen zijn enkele nuttige tips. Daarnaast kan het nemen van Pure Vascuflow capsules, één per dag met een glas water, helpen om de bloedsomloop te verbeteren en het zware gevoel te verminderen. Dit dankzij de unieke combinatie van vitamine C, vitamine K2 en oligomere proanthocyanidines afkomstig van zeedenschorsextract en druivenpittenextract.

3 tips om zware benen op lange termijn te voorkomen

1. Behoud een gezond gewicht: Overgewicht kan extra druk op de aderen veroorzaken en bijdragen aan het gevoel van zware benen. Door een gezond gewicht te behouden, kun je deze druk verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.

2. Beweeg regelmatig: Lichaamsbeweging helpt de bloedstroom te stimuleren en versterkt de beenspieren, wat zware benen kan helpen voorkomen. Dit kan door eenvoudige manieren: neem de trap in plaats van de lift bijvoorbeeld.

3. Vermijd overmatige hitte: Hitte kan de aderen verwijden en de bloedcirculatie vertragen, wat zware benen kan veroorzaken. Probeer daarom langdurige blootstelling aan hoge temperaturen te vermijden en regelmatig af te koelen.

Door deze tips te volgen, kun je het risico op zware benen op de lange termijn verminderen. Het gebruik van Pure Vascuflow kan ook helpen om een goede veneuze gezondheid van de aders te behouden door de bloedstroom te ondersteunen en de kwaliteit van de aders te verbeteren.Wist je dat een hartinfarct, een cerebrovasculaire accident (CVA) en perifeer vaatlijden (zoals etalagebenen) een gemeenschappelijk oorzaak hebben?

Iedereen kent het woord ‘atherosclerose’ of ‘het geleidelijk dichtslibben van de slagaders’ waardoor het hart, de hersenen of de onderste ledematen geen bloed en dus ook geen zuurstof meer krijgen. Atherosclerose of slagaderverkalking is een tikkende tijdsbom dus, want je voelt er in eerste instantie weinig van. Daarom is vroegtijdige en regelmatige opsporing van groot belang. Wacht niet tot je 50 jaar bent om de gezondheid van je hart en slagaders te kennen.

Hart- en vaatziekten zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld zoals een beroerte en een infarct. Ze ontstaan door schade aan de bloedvaten en het hart. Veelvoorkomende risicofactoren zijn onder andere roken, diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, overgewicht en lichamelijke inactiviteit. Hoewel het vermijden van deze risicofactoren niet altijd mogelijk is, zijn er stappen die je kunt nemen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.


Wie loopt er het meeste risico op hart- en vaatziekten?

Mensen met risicofactoren zoals erfelijkheid, leeftijd, geslacht, roken, overmatig alcoholgebruik, overgewicht, lichamelijke inactiviteit, hoge bloeddruk, diabetes en een hoog cholesterolgehalte in het bloed lopen een hoger risico. Mensen met meerdere risicofactoren hebben een nog grotere kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Wat kunt u doen om hart- en vaatziekten te voorkomen?

Er zijn een aantal preventieve maatregelen die kunnen worden genomen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen:

 • Eet een gezond dieet: dit is een van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Voedsel zoals groenten, fruit, volle granen, noten, zaden en vette vis worden aanbevolen. Vermijd bewerkt voedsel dat veel vet, suiker en zout bevat.
 • Beweeg regelmatig: Dit is essentieel voor het behoud van een gezond hart- en vaatstelsel. Ten minste 30 minuten matige tot krachtige lichaamsbeweging vijf dagen per week wordt aanbevolen.
 • Stop met roken: Roken is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Stoppen met roken kan het risico op het ontwikkelen van deze ziekte aanzienlijk verminderen.
 • Omgaan met stress: Chronische stress kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van hart en bloedvaten. Het is belangrijk om manieren te vinden om stress te beheersen, zoals meditatie, yoga of therapie.
 • Neem supplementen ter ondersteuning: Pure Vascuflow is een natuurlijk supplement dat druivenpitextract, maritieme pijnboomschors, vitamine C en vitamine K2 bevat en helpt bij het handhaven van een gezonde bloedstroom.

Door een gezonde levensstijl te leiden, risicofactoren te verminderen, de juiste medische behandeling te volgen en natuurlijke oplossingen zoals Pure Vascuflow te gebruiken, kun je het risico op hart- en vaatziekten verminderen.