Unieke voordelen

BELANGRIJKE MICRONUTRIENTEN VOOR JE LICHAAM

Wist je dat…

  • Pure Veggie de belangrijkste micronutriënten bevat die men in dierlijke producten aantreft in de juiste dosering en de ideale chemische vormen. 
  • Op deze manier kan het risico op tekorten voorkomen worden. 
  • En het is vooral superhandig want je moet geen tientallen supplementen slikken als aanvulling op een gezond plantaardig eetpatroon…
  • Men maakt uiteraard gebruik van een vegetarische capsule met enkel acaciagom en organische rijstbloem als anti-klontermiddelen (hulpstoffen).

Actieve vormen van vitamines: vitamine D3 (van korstmos), vitamine B12 (methylcobalamine)

Goed opneembare vormen van mineralen: jood (kaliumjodide), ijzer (ferronyl iron complex), zink (zinkbisglycinaat)



Vegetarisme en veganisme is de dag van vandaag gelukkig geen ‘raar’ begrip meer.

Deze veranderingen in het eetpatroon kennen immers een positieve impact op de gezondheid én het milieu. De aanmoedigingen om te kiezen voor meer plantaardige in plaats van dierlijke bronnen op het menu zijn overal voelbaar:

  • De voedingsdriehoek bijvoorbeeld geeft de voorkeur aan plantaardige voeding als basis zoals fruit, groenten, peulvruchten, noten en volle granen: goed voor de gezondheid én het milieu!


Eet gezond en
gevarieerd

Vele gezondheidsinstanties bijvoorbeeld zetten mensen aan tot flexitarisme want elke dag vlees eten is niet nodig: de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitbronnen is vandaag 60:40. Het doel is om tegen 2030 deze verhouding om te draaien: 40% dierlijke eiwitbronnen en 60% plantaardige eiwitbronnen. Dit noemt men in Vlaanderen de befaamde eiwitshift.

Maar elk voordeel kent ook zijn nadelen:

Meer en meer ziet men verschillende vormen van vegetarisch dieet opduiken, gaande van flexitariër, pescotariër tot veganist. In de praktijk is het vaak niet duidelijk voor de consument welke essentiële nutriënten je nodig hebt als je geen of minder dierlijke producten eet. Want de aanbevelingen zijn verschillend naargelang de aard van het dieet, maar toch is er vaak een constante rode draad.

Wat met essentiële nutriënten uit dierlijke producten?

Hoe meer voedingsgroepen je schrapt van je menu, hoe meer kans je loopt op tekorten. Want er zitten ook wel essentiële voedzame nutriënten in deze dierlijke producten, die we niet altijd (volledig) uit plantaardige bronnen halen of opnemen. Voedingsstoffen die de nodige aandacht vragen bij een plantaardig dieet omwille van beperkte inname of moeilijkere opname zijn omega 3 vetzuren (EPA en DHA), vitamine D, calcium, vitamine B12, ijzer, zink en jood.

In 2021 werd daarom een advies uitgebracht door de Hoge GezondheidsRaad (HGR) om wat helderheid te scheppen rond vegetarische voeding. Op basis van deze richtlijn is Pure Veggie ontstaan.